طرز تهیه آش کاچی بسیار مقوی، یک دسر سنتی خوشمزه

به گزارش وبلاگ بالو، کاچی چیست؟ آش کاچی یک نوع دسر گرم و مقوی با طبع گرم است که مقوی بوده و برای زنان باردار و بچه ها در رشد بسیار توصیه می گردد. کاچی از جمله دسرهای سنتی ایرانی است که در برخی از مناطق جنوبی کشور و همچنین آذربایجان،همدان (تویسرکان و ملایر) آن را در روزهای عاشورا و تاسوعا به عنوان نذری می پزند.

طرز تهیه آش کاچی بسیار مقوی، یک دسر سنتی خوشمزه

البته به جز دسر، یک نوع آش کاچی با بلغور هم داریم که در آخر مطلب طرز تهیه آن را هم ارائه می دهیم.

طرز تهیه آش کاچی زعفرانی خوشمزه

مواد لازم
آرد گندم500 گرم
روغن500 گرم
شکریک کیلوگرم
گلابنصف لیوان
زعفرانیک مثقال
آب10 الی 12 لیتر

دستور پخت آش کاچی

  • زعفران را در مقدار کمی آب دم کنید.
  • 10 الی 12 لیتر آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
  • شکر را به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا حل گردد.
  • سپس شربت به دست آمده را از صافی رد و زعفران را به آن اضافه کنید.
  • روغن را گرم کنید، سپس حرارت شعله اجاق گاز را کاهش دهید.
  • به تدریج آرد را به روغنی که روی حرارت ملایم قرار گرفته است، اضافه کنید. دائما بهم بزنید تا آرد گلوله نگردد.
  • هنگامی که آرد سرخ شد، شربت را به آرامی به آن اضافه کنید و دائما بهم بزنید تا آرد گلوله نگرده و مایه یک دست گردد.
  • مرتب بهم بزنید تا کاچی به جوش آمده و روغن بیندازد.

نکته: طرز تهیه کاچی کرمانشاهی نیز به همین طریق است با این تفاوت که در آن از روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی استفاده می گردد.

طرز تهیه آش کاچی با بلغور همدانی

مواد لازم
بلغور گندم2 پیمانه
سیر2 حبه
گردوی خرد شده و پونه خشک شدهبه میزان لازم
کشک ساییده شدهبه میزان لازم
روغن 2 قاشق غذا خوری
نمکبه میزان لازم

طرز تهیه سوپ کاچی

  • ابتدا بلغور شسته شده را با حدود 6 لیوان آب روی حرارت قرار می دهیم .
  • سپس دو حبه سیر را پوست کنده درون قابلمه میذاریم و پس از به جوش آمدن , حرارت را کم می کنیم .
  • پس از حدود دو ساعت که کاملا پخته شد با پشت قاشق سیر ها را خوب نرم می کنیم وبا مقداری نمک به آش اضافه می کنیم؛ طعم خیلی خوبی پیدا می نماید .
  • برای تزئین روی آش نصف قاشق روغن (قدیماروغن حیوانی استفاده میکردند) وسط غذا می گذاریم و دور آن را با پونه و کشک و گردو تزئین می کنیم. نوش جان

سخن آخر

کاچی جزء دسرهای محلی کرمانشاه، اصفهان و همدان میباشد. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30 دقیقه میباشد. آش کاچی را می توانید در وعده پیش غذا - دسر - سرو کنید. همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.

همچنین آش کاچی با بلغور هم دارای عطر و طعم عالی است که می توانید به عنوان پیش غذا یا عصرانه ان را میل کنید. پیشنهاد می کنیم طرز تهیه باسلوق با شیره انگور به 2 روش اصلی و سنتی را نیز در انگیزه بخوانید.

منبع: مجله انگیزه

به "طرز تهیه آش کاچی بسیار مقوی، یک دسر سنتی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش کاچی بسیار مقوی، یک دسر سنتی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید