برنامه توسعه فردی idp چیست و شامل چه مواردی می شود؟

به گزارش هنجس بلاگ، توسعه فردی idp فرآیندی اجرایی است که از طریق شناسایی و تامین نیازهای آموزشی و پرورشی فرد، مشارکت او در موفقیت سازمان متبوعش را ارتقا می دهد.

برنامه توسعه فردی idp چیست و شامل چه مواردی می شود؟

اخیرا وجود و آموزش یک برنامه توسعه فردی به عنوان یک برنامه کاری برای پیروزیت قدم به قدم، بخشی از نیازهای یک فرد یا یک سازمان پیروز می باشد. به کارکنان سازمان آموزش داده و خواسته می شود تا برای افزایش توانایی ها و یادگیرهای خود یک برنامه توسعه فردی داشته باشند. در این مقاله با برنامه توسعه فردی idp و مراحل تدوین آن بیشتر آشنا می شویم.

برنامه توسعه فردی idp چیست؟

برنامه توسعه فردی ( individual development plan)، نقشه جهت شغلی شماست. با استفاده از IDP شما جایگاه فعلی خود را ارزیابی می کنید؛ تعیین می کنید که در کجا هستید و می خواهید به کجا برسید. در برنامه توسعه فردی، افراد مسئولیت یادگیری های خود را برعهده دارند و فعالیت های کلیدی جهت توسعه و یادگیری تعیین می شود.

تعریف برنامه توسعه فردی idp

  • این برنامه یک مدرک مدون رسمی است که اهداف یادگیری و توسعه مهارت ها و قابلیت های فرد را شناسایی و معین می کند. هر فرد (کارشناس) به همراه مدیرش بصورت مشترک این برنامه را تدوین می کنند. این برنامه شامل آموزش ها و برنامه های رسمی و غیررسمی پرورشی است که کمک می کند تا مهارت ها و شایستگی های مورد نیاز برای تحقق اهداف IDP کسب و تقویت شود.
  • IDP یک فرآیند عملی و اجرایی است که از طریق شناسایی و تامین نیازهای آموزشی و پرورشی فرد، مشارکت او در پیروزیت سازمان متبوعش افزایش و ارتقا می دهد.
  • IDP یا برنامه توسعه شخصی، به معنی پذیرفتن سهم مهم و موثر فرد در یادگیری و پرورش قابلیت هایش از طریق فرآیندی شامل ارزیابی، عکس العمل و انجام اقدامات اصلاحی است.

برنامه توسعه فردی idp شامل چه مواردی می شود؟

مانند اسم، زمان برنامه ریزی، پست فعلی، زمان حضور در شرکت، خلاصه تجربیات قبلی، سابقه تحصیلی و آموزش هایی که فرد در سال گذشته گذرانده است.

خلاصه ای از مهارت ها و شایستگی ها. در این قسمت باید خود ارزیابی جامعی از خود انجام داده و توانمندی ها و نقاط قابل بهبود خود را ذکر کنید.

برای معین اهداف باید نکات زیر را در نظر گرفت. اهداف باید دقیق و قابل اندازه گیری، منطقی و قابل دستیابی باشد، ضمناً فرد نسبت به تحقق آن متعهد باشد. برای معین اهداف بلند مدت و کوتاه مدت کافی است از خود بپرسید که در پنج سال آینده؛ می خواهید کجا باشید و چه پیروزیت هایی را کسب کنید. شاخص هایی برای سنجش پیشرفت اهداف تنظیم کنید.

برای رسیدن به اهداف بلند مدت و کوتاه مدت به شایستگی ها و مهارت هایی نیاز است که باید توسعه پیدا کنند. در این قسمت این نیازها شناسایی می شود. برای تعریف نیازهای توسعه ای خود بین یک تا سه نیاز را اولویت بندی کنید. این نیازها باید مبتنی بر نقاط بهبود باشد.

در این قسمت باید برنامه ها، استراتژی ها و منابع اجرایی برای بهبود و توسعه تعیین شود. استراتژی های توسعه ای شامل تمرینات ویژه، آموزش های رسمی، گردش شغلی و.. . هستند.

پنج گام برای ایجاد یک برنامه توسعه فردی

با یک هدف شروع کنید، برای توسعه دلیل داشته باشید. دلیل اتخاذ رویکرد توسعه، احساس نیاز به آن است. اگر هیچ دلیل یا انگیزه ای برای بهبود وجود ندارد، می توان نتیجه گرفت دلیلی نیز برای تهیه یک برنامه توسعه فردی وجود ندارد. دلایل شما می تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • شما در شغل جدیدی شروع به کار کرده اید و قصد دارید با بالاترین سرعت ممکن در کار خود پیشرفت کنید.
  • در حال تلاش در کار خود هستید و قصد بهبود شرایط آن را دارید.
  • قصد به عهده دریافت نقشی جدید در شغل دارید و تصمیم دارید خود را برای این نقش آماده کنید.
  • شرایط فعلی شغل خوب است، اما قصد شما حرکت به سوی متعالی شدن است.

آنچه می خواهید بیاموزید به خوبی شناسایی کنید. برای این کار بهتر است شایستگی های مورد نیاز(شامل دانش، مهارت و نگرش) برای دستیابی به هدف خود را به طور دقیق شناسایی کنید. اگر شما قرار باشد نقش جدیدی به عهده بگیرید، احتمالا نیاز به کسب دانش و مهارت هایی ویژه برای نقش مورد نظر خواهید داشت. در این گام شما باید بتوانید دوره های آموزشی مورد نیاز، کتب و وب سایت هایی را که به توسعه فردی شما منجر می شوند، شناسایی کنید.

اقدامات توسعه ای مورد نیاز خود را شناسایی کنید. معمول ترین اقدامات توسعه ای می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • یادگیری حاصل از انتقال به شغلی جدید؛
  • بررسی چالش های موجود در شغل فعلی؛
  • یادگیری از دیگر افراد (مانند مدیر مستقیم، یک مربی یا متخصص)
  • یادگیری از طریق گذراندن دوره های آموزشی.

برای تعهد خود به توسعه فردی، زمان و بودجه به آن اختصاص دهید. با در نظر دریافت بودجه ای متناسب با اقدامات توسعه ای فردی و همچنین در نظر دریافت زمان تعیین برای آن، خود را به طور کامل به فرآیند توسعه فردی متعهد کنید. برای تعهد بیشتر بهتر است این بودجه و زمان به تایید مدیر مستقیم شما نیز برسد.

در مورد IDP با مدیر مستقیم خود گفت وگو کنید. اگرچه معمولا در تهیه برنامه های توسعه فردی مدیران همیشه ایفای نقش می کنند، با این وجود بهتر است قبل از شروع جهت اجرای IDP از مدیر خود بازخوردها و نظرات نهایی وی را دریافت کنید.

IDP را اجرا و پیگیری کنید، در مورد آنچه آموخته اید، تعمق کنید. طرح توسعه فردی را همیشه در مقابل خود و دردسترس داشته باشید. در کنار تمامی اقداماتی که انجام می شود علامت بزنید و به این ترتیب این برنامه را به طور مستمر تحت پیگیری و اجرای خود داشته باشید.

در تدوین برنامه توسعه فردی idp به موارد زیر توجه کنید:

  • به صورت انفرادی IDP خود را تنظیم نکنید. حتما در حضور مربی یا مدیر خود به نوشتن IDP اقدام کنید.
  • تنها به برنامه های آموزشی کلاسیک برای برنامه های بهبود خود اکتفا نکنید. از فرصت هایی که هنگام کار برای یادگیری و بهبود پیش می آید حداکثر استفاده را ببرید.
  • در اجرای برنامه بهبود در عین پایبندی و تعهد، انعطاف لازم را داشته باشید.
  • نقش اساسی را در اجرای برنامه توسعه فردی idp خودتان اجرا می کنید، لذا حتما به صورت خودآموز مطالعه داشته باشید.

گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران

شیرگاه نیوز: شیرگاه نیوز | آخرین اخبار و رویدادهای روز دنیا

دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: setare.com
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 2014

به "برنامه توسعه فردی idp چیست و شامل چه مواردی می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه توسعه فردی idp چیست و شامل چه مواردی می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید